Nieuws

Programma 2019; wat geweest is, wat komt en wat permanent is

Fietsroute “De groene Vallei”
Deze gevarieerde fietsroute kunt u het gehele jaar door fietsen. Informatie vindt u bij de VVV (Kulturhus), Marktstraat 59, 3925 JP in Scherpenzeel en bij Hoeve Veldhoef, Kolfschoten 14, 3925 MR in Scherpenzeel of op deze website.
De complete folder kunt u kopen bij genoemde adressen voor de prijs van € 1. Verdere informatie vindt u via volgende link: Folder fietsroute website 17 juni 2015

Kunstroute 2019
Van mei – oktober 2019 zijn 11 objecten te zien geweest langs de kunstroute. Onlangs zijn ze verwijderd om in mei 2020 plaats te maken voor nieuwe objecten. Het thema zal dan zijn: 75 jaar bevrijding.
Wilt u zien welke kunstwerken er in 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014 en 2013 te zien waren? Gaat u dan naar de tab “Foto’s”. De objecten zijn per jaar gerangschikt. Veel kijkplezier.

Fietsroute “door Vallei en over Heuvels”
Deze gevarieerde fietsroute kunt u het gehele jaar door fietsen. Informatie vindt u bij de VVV (Kulturhus) in Scherpenzeel, bij Hoeve Veldhoef, Kolfschoten 14, 3925MR in Scherpenzeel of op deze website.
De complete folder kunt u kopen bij genoemde adressen voor de prijs van € 1. Verdere informatie vindt u via volgende link: Folder fietsroute webite 2 april 2014

Wandelen van het najaar …. naar het voorjaar
Informatie over het wandelen op vrijdag om de 2 weken vindt u via de volgende link: Wandelen van het najaar naar het voorjaar
Wegens succes wordt het wandelen óók in de zomer voortgezet.

Kuierpad 2017
Voor de laatste keer is op zaterdag 22 april het Kuierpad gelopen. Ongeveer 70 personen zijn de uitdaging aangegaan om vroeg op te staan en te genieten van de natuur rond Scherpenzeel. In twee groepen zijn we om 06.30 uur van start gegaan. Er is uitleg gegeven over wat groeit en bloeit langs de kant van de weg én wat eetbaar is. Tevens is er gewandeld langs historische wegen van het Scherpenzeel van weleer. Het ontbijt op de deel van een boerderij aan de Kleine Haar maakte het geheel compleet!

Kerstavondpad 2019
Op zaterdag 14 december 2019 zal opnieuw het Kerstavondpad gelopen worden. Binnenkort zult u er méér over horen en lezen.

Kerstmarkt 2019
Voorafgaand aan de wandeling Kerstavondpad organiseert Platteland Anders in de Breehoek op 14 december vanaf 10.00 uur de Kerstmarkt. Er worden originele en unieke spullen voor zeer aanvaardbare prijzen verkocht, die uw huis en tuin absoluut zullen verfraaien. Voor foto’s van de Kerstmarkt 2018 gaat u naar de tab “Foto’s” op deze website.

Plattelanderspad 2018
Op zaterdag 25 augustus 2018 was er opnieuw de mogelijkheid het plattelanderspad te lopen. De weersvoorspellingen waren zeer wisselend, maar uiteindelijk hebben ongeveer 80 deelnemers de kans gewaagd. En niet voor niets. Het weer was prima en de route was verrassend. Bijzonder was het wandelpad van een paar honderd meter dwars door de mais. De deelnemers waren allen enthousiast. Het overgrote deel heeft na de wandeling genoten van een heerlijke lunch.
Het Plattelanderspad is voor het laatst uitgezet en keert dus niet weer terug. Het is tijd voor iets nieuws. Platteland Anders hoopt dat u alle jaren, dat het pad is uitgezet, genoten heeft van de natuur rondom Scherpenzeel.

Knutselmiddag voor kinderen 2018/2019
Op donderdag 3 januari 2019 heeft Platteland Anders opnieuw een knutselmiddag voor de jeugd van 8 – 12 jaar georganiseerd. Er waren 46 jongens en meisjes. Er werd getimmerd, geverfd, geplakt en versierd; vogel-voeder-verwenpakketjes, vogelhuisjes, hondjes en nog wat dingen meer. Het knutselen vond plaats in de werkschuur van Platteland Anders, Kolfschoten 14 in Scherpenzeel. De stemming zat er goed in en de jongens en meisjes waren druk bezig. Met al deze spullen komen de vogels goed de winter door.
Om u een indruk te geven hoe het was in 2017 gaat u naar de tab “Foto’s”. De foto’s van deze middag zullen binnenkort worden geplaatst.