Nieuws

Programma 2019; wat geweest is, wat komt en wat permanent is

Fietsroute “De groene Vallei”
Deze gevarieerde fietsroute kunt u het gehele jaar door fietsen. Informatie vindt u bij de VVV (Kulturhus), Marktstraat 59, 3925 JP in Scherpenzeel en bij Hoeve Veldhoef, Kolfschoten 14, 3925 MR in Scherpenzeel of op deze website.
De complete folder kunt u kopen bij genoemde adressen voor de prijs van € 1. Verdere informatie vindt u via volgende link: Folder fietsroute website 17 juni 2015

Kunstroute 2019
Vanaf woensdag 29 mei zijn tot eind oktober 2019 zijn er 11 kunstobjecten te zien langs de 16,5 km lange route in het dorp en buitengebied van Scherpenzeel. Zie de link: Project 2019 kunstroute website
Wilt u zien welke kunstwerken er in 2018, 2017, 2016, 2015, 2014 en 2013 te zien waren? Gaat u dan naar de tab “Foto’s”. De objecten zijn per jaar gerangschikt. Veel kijkplezier.

Fietsroute “door Vallei en over Heuvels”
Deze gevarieerde fietsroute kunt u het gehele jaar door fietsen. Informatie vindt u bij de VVV (Kulturhus) in Scherpenzeel, bij Hoeve Veldhoef, Kolfschoten 14, 3925MR in Scherpenzeel of op deze website.
De complete folder kunt u kopen bij genoemde adressen voor de prijs van € 1. Verdere informatie vindt u via volgende link: Folder fietsroute webite 2 april 2014

Wandelen van het najaar …. naar het voorjaar
Informatie over het wandelen op vrijdag om de 2 weken vindt u via de volgende link: Wandelen van het najaar naar het voorjaar
Wegens succes wordt het wandelen óók in de zomer voortgezet.

Kuierpad 2017
Voor de laatste keer is op zaterdag 22 april het Kuierpad gelopen. Ongeveer 70 personen zijn de uitdaging aangegaan om vroeg op te staan en te genieten van de natuur rond Scherpenzeel. In twee groepen zijn we om 06.30 uur van start gegaan. Er is uitleg gegeven over wat groeit en bloeit langs de kant van de weg én wat eetbaar is. Tevens is er gewandeld langs historische wegen van het Scherpenzeel van weleer. Het ontbijt op de deel van een boerderij aan de Kleine Haar maakte het geheel compleet!

Kerstavondpad 2018
Op 15 december jl. hebben 300 wandelaars, jong en oud, het 3,5 km lange Kerstavondpad gelopen. Er was veel te zien en te horen. Een korte film ondersteund door pianomuziek, een kerstvertelling, trommelaars op de schietbaan, een schimmenspel, een mooie wensboom en tot slot het koor Masjiach op de deel van een boerderij aan de Veenschoterweg. Zingend en swingend tussen de koeien en kalveren. Een heuse schoolbus bracht alle deelnemers weer terug naar de Breehoek. Degenen, die hebben deelgenomen, hebben ervan genoten. Was u er niet bij? In 2019 krijgt u een nieuwe kans. Op zaterdag 14 december 2019 zal opnieuw het Kerstavondpad gelopen worden. In november dit jaar zult u er méér over horen en lezen.

Kerstmarkt 2018
De Kerstmarkt van Platteland Anders opende op 15 december haar deuren in de Breehoek om 10.00 uur. Tegen iedere verwachting in waren alle spullen rond 14.00 uur nagenoeg verkocht. Een onverwacht groot succes. Voor foto’s van de Kerstmarkt gaat u naar de tab “Foto’s”.
In december 2019 zullen we opnieuw originele en unieke spullen verkopen. Op deze website zult u er tegen die tijd meer over lezen.

Plattelanderspad 2018
Op zaterdag 25 augustus 2018 was er opnieuw de mogelijkheid het plattelanderspad te lopen. De weersvoorspellingen waren zeer wisselend, maar uiteindelijk hebben ongeveer 80 deelnemers de kans gewaagd. En niet voor niets. Het weer was prima en de route was verrassend. Bijzonder was het wandelpad van een paar honderd meter dwars door de mais. De deelnemers waren allen enthousiast. Het overgrote deel heeft na de wandeling genoten van een heerlijke lunch.
Het Plattelanderspad is voor het laatst uitgezet en keert dus niet weer terug. Het is tijd voor iets nieuws. Platteland Anders hoopt dat u alle jaren, dat het pad is uitgezet, genoten heeft van de natuur rondom Scherpenzeel.

Knutselmiddag voor kinderen 2018/2019
Op donderdag 3 januari 2019 heeft Platteland Anders opnieuw een knutselmiddag voor de jeugd van 8 – 12 jaar georganiseerd. Er waren 46 jongens en meisjes. Er werd getimmerd, geverfd, geplakt en versierd; vogel-voeder-verwenpakketjes, vogelhuisjes, hondjes en nog wat dingen meer. Het knutselen vond plaats in de werkschuur van Platteland Anders, Kolfschoten 14 in Scherpenzeel. De stemming zat er goed in en de jongens en meisjes waren druk bezig. Met al deze spullen komen de vogels goed de winter door.
Om u een indruk te geven hoe het was in 2017 gaat u naar de tab “Foto’s”. De foto’s van deze middag zullen binnenkort worden geplaatst.