Over ons

De werkgroep Platteland Anders is ontstaan vanuit het project Kunst op het Platteland 2005.

Dit project, gestuurd en gefinancierd vanuit de overheid, heeft in Scherpenzeel een aantal mensen bij elkaar gebracht die allen blijken te beschikken over een ruime dosis enthousiasme en creativiteit. Daarnaast draagt deze groep mensen het buitengebied een warm hart toe.

In 2006 komt vanuit de gemeente de vraag of hetzelfde groepje bereid is iets op touw te zetten waardoor het buitengebied in de aandacht blijft.

Daar is positief op gereageerd en zo is de werkgroep Platteland Anders ontstaan.

Sindsdien verzorgen wij jaarlijks een wandel- en fietsroute in en rondom Scherpenzeel. Van eind mei tot en met de herfstvakantie staan langs deze route allerlei creatieve objecten, die ieder jaar een nieuw thema uitbeelden. Deze objecten worden deels gemaakt door de vrijwiligers uit de werkgroep en deels door een bepaalde doelgroep uit het dorp. Er is tot nu toe samengewerkt met het landgoed Scherpenzeel, met de basisscholen uit Scherpenzeel, met de werkgroep Cultuur en met een aantal oud-agrariërs. De mannen uit deze laatste groep zijn blijven ‘hangen’ en vormen inmiddels samen met een aantal andere mensen de vaste werkploeg. Zij komen gedurende een groot deel van het jaar één middag per week  bij elkaar in onze werkplaats en werken daar hard om alle creatieve ideeën uit te werken.

De werkgroep bestaat op dit moment uit de volgende personen. Anneke Harthoorn, Trudie Trip, Gerard Engel, Thea van den Bosch en Elly van der Grift.  Ieder heeft zo zijn eigen taak en bezigheden en omdat we allemaal datgene kunnen doen waar we goed in zijn of wat we het leukste vinden, draait de werkgroep als een ge-oliede machine. Alleen daardoor zijn wij in staat om ieder jaar weer een compleet project neer te zetten.
Dick Geurts houden we in dankbare herinnering.

Naast de hierboven genoemde ‘kunst’route zijn er nog een aantal andere fiets- en wandelactiviteiten ontwikkeld. U vindt ze beschreven onder ‘Nieuws’.

Financieel is er ondersteuning vanuit de gemeente Scherpenzeel.